Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt (31%), hajdinaliszt, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték
|
100g lisztkeverékben
|
1 db kész palacsintában (37g)*
|
Energia:
|
1500 kJ / 354 kcal
|
252 kJ / 60 kcal
|
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
|
1,6 g
0,3 g
|
1 g
0 g
|
Szénhidrát
- amelyből cukrok
|
76,1 g
0,3 g
|
11,4 g
0 g
|
Rost
|
4,5 g
|
0,7 g
|
Fehérje
|
6,4 g
|
1 g
|
Só
|
0 g
|
0,1 g
|
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, édesítés nélkül, sóval készítve.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat
Palacsinta recept (VEGÁN):
Hozzávalók (5 db. palacsintához): 100 g Szafi Free palacsinta lisztkeverék; 6 g édesítőszer (négyszeres); 1 g só; 300 g szobahőmérsékletű Alpro mandulaital (esetleg víz);
Elkészítés: Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a mandulaitalt, adjuk hozzá a sót és az édesítőt (vagy sós palacsinta esetén csak a sót).
Majd adjunk hozzá 100 g lisztkeveréket, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a masszát 5 percig.
Sütés :
Fújjuk ki olajjal a palacsintasütőt, majd melegítsük közepes hőfokra.
Terítsünk el egy adag a tésztát serpenyőben, majd az első oldalát kb. 2 - 2,5 percig, a másik oldalát kb. 0.5 - 1 percig süssük. ( akkor tudjuk fordítani, mikor a tészta széle penderedik )
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Kiszerelés: 500 g